Hvad er et kræftpakkeforløb?

Hvis din læge har mistanke om, at du har prostatakræft, vil du med det samme blive henvist til et kræftpakkepakkeforløb på en urinvejskirurgisk afdeling. Forløbet indledes med en række undersøgelser, der kan vise, om du har kræft. Når du starter i et pakkeforløb, er det altså ikke sikkert, at du har kræft.

Et kræftpakkeforløb er et standardiseret patientforløb, hvor de enkelte trin er lagt til rette med faste krav til tidspunkter, og hvad der præcis skal ske.

Pakkeforløbet omfatter hele forløbet fra begrundet mistanke om kræftsygdom, gennem udredning, diagnose, behandling og efterbehandling.

Den bagvedliggende tanke er at sikre, at alle patienter uden unødig ventetid modtager behandling af ensartet, høj kvalitet uanset, hvor i landet de bor.

Ved begrundet mistanke om prostatakræft henvises du til start på pakkeforløbet, men inden da skal der være indhentet informeret samtykke fra dig.

Formålet med pakkeforløb er med Sundhedsstyrelsens egne ord, at patienter skal opleve et veltilrettelagt, helhedsorienteret fagligt forløb uden unødig ventetid i forbindelse med udredning, initial behandling og efterforløbet, rehabilitering og palliation med det formål at forbedre prognosen og livskvaliteten for patienterne.

Desuden indebærer pakkeforløbene, at du får tilknyttet en fast kontaktperson. Kontaktpersonen kan svare på spørgsmål om igangværende undersøgelser og din behandling.

Kræftpakkerne er udarbejdet for en række udvalgte kræftsygdomme og herunder også prostatakræft. Det kan du læse om her: https://www.sst.dk/da/udgivelser/2016/pakkeforloeb-for-prostatakraeft

« Gå tilbage

Titel

Go to Top